|
|
|
Hozzávalók:
4 személyre:
2 csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 nagy tubus majonéz
1 egész citrom leve
só
Elkészítés:
A csirkemelleket megfőzőm egy húsleveskockával, hagyom kihûlni, kicsontozom, ledarálom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a majonézt, és a citrom levét. Összekeverem, kicsit a hûtőben "érlelem"... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk
************************************ ************
Aranyérmek csirkemellből
Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 nagyobb padlizsán szeletekre vágva 1 dl olaj
Elkészítés: A csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd félbehajtva nyársra húzzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a fûszerk... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Aranyérmek csirkemellből
Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 nagyobb padlizsán szeletekre vágva 1 dl olaj
Elkészítés: A csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd félbehajtva nyársra húzzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a fűszerkeveréket az olajjal, hozzáadjuk az apróra vágott vörösha... |
|
|
|
|
|
|
|
... majoránna, oregánó, rozmaring és bazsalikom ízlés szerint, 30 dkg burgonya 10 dkg liszt, fokhagyma ízlés szerint, 3 dl olaj, kevés só.
Elkészítés:
A csirkemelleket kiveregetjük enyhén, sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyôben ropogósra pirítjuk, ezen az apróra vágott... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... KRÉMELVES
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg margarin, 2 dkg teljes orlésu tönkölyliszt, 1 dl joghurt, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve.
A csirkemelleket a zöldséggel, és hagymával puhára fozzük, ezután az egyik csirkemellet csíkokra vágjuk, a másikat a zöldséggel összeturmixoljuk, és visszatesszük a levesbe. Liszttel... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg,
1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött
fehér bors.
Elkészítése: A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör
húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé
kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető
le... |
|
|
|
|
|